Door de mens veroorzaakt: Studies suggereren dat windparken klimaatverandering veroorzaken, zelfs regionale droogte

Het volplanten van het landschap met windturbines voor de productie van hernieuwbare energie kan leiden tot regionale droogte, schrijft P Gosselin.

Duitsland heeft tot nu toe meer dan 30.000 windturbines geïnstalleerd, dat is ongeveer 1 per 11 km². Er zijn plannen om de windenergiecapaciteit te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. Maar dit kan schadelijk zijn, aangezien nieuwe studies aantonen dat windparken het lokale klimaat veranderen, en dus een effect kunnen hebben op het mondiale klimaat en kunnen bijdragen tot regionale droogte.

Noord-Duitsland, bijvoorbeeld, heeft een hoog aantal windturbines en kent sinds 2019 een ongebruikelijke droogteperiode. Gelukkig hebben recente regens deze droogte verlicht. Alarmistische klimaatwetenschappers gaven natuurlijk de stijgende CO2-uitstoot de schuld van de Noord-Duitse droogte.

Toch blijkt uit een recent artikel van Wang et al. (2023) dat windparken de regionale bodemvochtigheid verminderen, waarmee eerdere modelsimulaties van door windparken veroorzaakte klimaatverandering worden bevestigd, bijvoorbeeld door Zhou et al. (2013).

Duitse online SciFi-site rapporteert hier uitgebreid over het onderwerp. “Klimaatverandering: windparken veroorzaken droogte en droogte – het bewijs neemt toe [Nieuwe studie]“.

De site presenteert een kaart die de concentratie van windenergie-installaties boven Duitsland weergeeft:

Het Noordzeegebied kent een zeer hoge concentratie aan opgesteld windenergievermogen. Omgekeerd heeft Zuid-Duitsland een zeer lage concentratie geïnstalleerd windenergievermogen. Afbeelding: Bundesamt für Naturschutz.

Vervolgens kijken we naar een grafiek met het bodemvocht in heel Duitsland (2019). De linkergrafiek toont de vochtafwijking tot een bodemdiepte van 25 cm, terwijl de rechtergrafiek de vochtafwijking weergeeft tot een diepte van 1,8 meter.

De legende laat zien, hoe roder het gebied, hoe droger het is. De droogte in Duitsland is erger in de regio’s met veel windturbines. Wetenschappers vermoeden dat deze turbines hier mogelijk een rol spelen. Afbeelding: Droogtemonitor Duitsland

“Is het toeval dat de bodem het droogst is waar de meeste windturbines staan?”, vraagt SciFi ​​zich af.

Lees meer  Insecten eten terwijl we bevriezen in het donker

Steeds meer bewijs van verband tussen droogte en windparken

In het artikel onderzoekt SciFi een aantal gepubliceerde onderzoeksdocumenten over het onderwerp en vat samen:

Als conclusie kan worden gesteld dat het zeker is dat windmolenparken het lokale klimaat veranderen. Zeer grote windparken of veel windparken hebben ook een effect op het mondiale klimaat. De resultaten zijn meestal gebaseerd op simulatiemodellen, waarbij de studie van Zhou et al. (2013), die kon putten uit vergelijkende gegevens, de in de simulatiemodellen gevonden resultaten bevestigt. De nieuwe studie van Wang et al. (2023), die we vandaag hebben besproken, bevestigt de modelberekeningen aan de hand van reële gegevens van een Chinees windpark en toont voor het eerst aan dat het bodemvocht door windparken niet alleen benedenwinds maar ook bovenwinds wordt verminderd.

Windparken dragen dus aanzienlijk bij aan de uitdroging van bodems, en aan droogte.”


Misschien speelt dat in Nederland ook wel. We horen de Nederlandse leugenpers steeds vaker over droogte en watertekorten, terwijl we elke dag miljarden hectoliters de zee inpompen via gemalen en de Rijn. De NOS maakte het laatst wel heel bont:

https://woocommerce-955082-3487390.cloudwaysapps.com/2023/04/04/nos-verzint-drinkwatertekort-in-opdracht-van-het-wereld-economisch-forum/


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:

[newsletter_form button_label=”Abonneer!”]

[newsletter_field name=”email” label=”Email”]

[/newsletter_form]


https://woocommerce-955082-3487390.cloudwaysapps.com/2023/04/22/de-wereld-begint-de-klimaatzwendel-te-doorzien/

Meer Laden

Leave a Comment